loader image

Η Παιδίατρος

Άινο Αμαρυλλίς Καραλή,  Παιδίατρος MD
Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Αρχική 5 Η Παιδίατρος

Γνωρίστε την Παιδίατρο

Άινο Αμαρυλλίς Καραλή

Παιδίατρος MD
Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Είμαι επιστημονική υπεύθυνη στο κοινωνικό παιδιατρείο «Ο Καλός Σαμαρείτης», επιμελήτρια στο Νοσοκομείο Παίδων «ΙΑΣΩ », στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών, και υπηρετώ ως παιδίατρος στα «Παιδικά χωριά SOS». Συνεργάζομαι κατά καιρούς και με άλλες οργανώσεις που προωθούν την υγεία των παιδιών, ιδίως ευπαθών ομάδων.

Παρακολουθώ αρκετά χρόνια ως ιδιώτης παιδίατρος οικογένειες και παιδιά, και από το 2023 διατηρώ ιδιωτικό παιδιατρείο στην Αλσούπολη Νέας Ιωνίας με διεύθυνση την Ηπείρου 1, 14235 Νέα Ιωνία.

Αναγνωρίζοντας τη ραγδαία ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται οι μέθοδοι στην ιατρική, παρακολουθώ με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις της παιδιατρικής επιστήμης, συμμετέχοντας σε συνέδρια και κάνοντας συνεχείς εκπαιδεύσεις σε αντικείμενα της ειδικότητάς μου.

Παράλληλα, έχω λάβει πιστοποίηση συμβουλευτικής θηλασμού και υποστηρίζω σθεναρά το θηλασμό με εξειδικευμένες γνώσεις.

Είμαι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών.

Εκπαίδευση & Προϋπηρεσία

Κατάγομαι από την Ελλάδα και την Φινλανδία, μεγάλωσα στην Αθήνα. Τελείωσα τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με «Άριστα».

Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, είχα την ευκαιρία να εργαστώ ως εκπαιδευόμενος ιατρός  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο North Karelia Central Hospital της Φινλανδίας.

Έλαβα το πτυχίο της Ιατρικής το 2007 με βαθμό «Λίαν καλώς».

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, συμμετείχα στο κλινικό και ερευνητικό έργο της Γ’ Παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου «Η Σωτηρία» ενώ παράλληλα εργάστηκα ως εκπαιδευτής σε ΙΕΚ Σχολών Υγείας, όπου ασχολήθηκα  με τη συγγραφή και παρουσίαση ιατρικών μαθημάτων. 

Η εκπαίδευσή μου στην Παιδιατρική ξεκίνησε με τη Νεογνολογική  Κλινική του Αρεταιείου Νοσοκομείου του Εθνικού και Καποδιστριακού Νοσοκομείου Αθηνών. Εκεί, πέραν της αντιμετώπισης  των νεογνών  και της συμμετοχής μου στο ερευνητικό και κλινικό έργο της Κλινικής, συμμετείχα ενεργά στο πρόγραμμα προαγωγής του μητρικού θηλασμού και τη σχετική εκπαίδευση των μητέρων, στο πλαίσιο του «Φιλικού προς τα Βρέφη Νοσοκομείου»,  ενώ  ήμουν μέλος στην Οργανωτική Επιτροπή της  «9 ης Ημερίδας Μητρικού Θηλασμού».

Κατόπιν, εκπαιδεύτηκα στην παιδιατρική κλινική του «Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας», όπου συμμετείχα στο εκπαιδευτικό έργο της Κλινικής, με παρουσιάσεις και ομιλίες σε διάφορα συνέδρια. Στη συνέχεια, έκανα εκπαίδευση σε διάφορα τμήματα στα Νοσοκομεία Παίδων  « Η Αγία Σοφία», στο «Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο  Αττικόν » και στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».

Αφού ολοκλήρωσα την ειδικότητα και έλαβα τον τίτλο της Παιδιατρικής το 2017, συνέχισα τη θητεία μου στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας», με ειδικό ενδιαφέρον και συμμετοχή στο έργο του Ιατρείου Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παδιατρικής, και ακολούθως υπηρέτησα στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.

 Έχω λάβει πιστοποίηση στην Εξειδικευμένη Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική και Υποστήριξη στο Μητρικό Θηλασμό (ΚΕΔΙΒΙΜ).  Έχω λάβει μέρος σε εκπαιδεύσεις για Εξειδικευμένη Υποστήριξη της Ζωής στα Παιδιά (APLS) και για Υποστήριξη της Ζωής του Νεογνού (NLS).

Συνεργασίες

Τι είπαν οι γονείς

Είναι η παιδίατρός μας, που της έχουμε εμπιστευτεί την υγεία του παιδιού μας. Και είναι εκεί οποιαδήποτε στιγμή για να μας δώσει λύση και να μας συμβουλέψει σε οποιαδήποτε απορία ή ανησυχία μας.

Ειρήνη Μ.

Καταπληκτική παιδίατρος και επιστήμονας. Έχει αναλάβει τα παιδιά μου από την γέννηση τους και δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για τα ίδια αλλά και τους γονείς. Αυτό που έχω εκτιμήσει ιδιαίτερα είναι ότι πάντα προσπαθεί να βρει διαφορετικούς τρόπους να συνδεθεί με το παιδί, ανάλογα το χαρακτήρα του για να το κάνει να νιώσει άνετα. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Στεφάνια Τ.

Για πάνω από 6 χρόνια είναι η παιδίατρος στα δύο παιδιά μου και είμαι ευγνώμων και ευχαριστημένη με κάθε απόφαση και οδηγία που μας έχει δώσει.  Παρότι είχαμε πολλές δυσκολίες μες τα χρόνια με αλλεργίες, εγχειρήσεις και ατυχήματα, ήξερε πάντα πώς να μας καθοδηγήσει σωστά, με συνέπεια, ειλικρίνεια, κατανόηση και γνώση. Την εμπιστεύομαι απόλυτα.

Λώρα Σ.

Εξαιρετική παιδίατρος. Απίστευτα λεπτομερής και υπέροχος άνθρωπος. Έχει αναλάβει και τα δυο μας παιδιά από νεογέννητα και δίνει πάντα το 100%. Δεν μας αντιμετωπίζει σαν πελάτες, αλλά δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον, όχι μόνο στα παιδιά αλλά και σε εμάς, τους γονείς. Από τους παιδιάτρους που ξεχωρίζουν στον χώρο, επιστημονικά και κλινικά.

Φωτης Γ.

Bρήκα την κ. Καραλή σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν η μικρή μου ήταν 3 μηνών, και ενώ θήλαζε, δεν έπαιρνε καθόλου βάρος. Σήμερα γνωρίζω, ότι οφείλω τη συνέχιση του θηλασμού στην παιδίατρό μου, που διαφορετικά θα είχε σταματήσει τόσο πρόωρα! Tην εμπιστεύομαι σε κάθε θέμα υγείας των παιδιών μου, εκτιμώ τον επαγγελματισμό και την άρτια κατάρτισή της, την ιδιαίτερη επιμονή της για ορθή διάγνωση και θεραπεία, ταυτόχρονα δε τον ευγενή και πράο χαρακτήρα της και το γεγονός ότι είναι πάντα άμεσα διαθέσιμη!

Χρηστίνα Ου.

Μια γιατρός εξαιρετικά καταρτισμένη με μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και για το επάγγελμά της. Μελετά την κάθε περίπτωση με πολλή προσοχή και λεπτομέρεια και αυτό μας δίνει σιγουριά ως γονείς. Ξέρουμε ότι η υγεία των παιδιών μας βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια.

Άννα Τ.

Επικοινωνήστε με την παιδίατρο

Επικοινωνήστε με την παιδίατρο για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε.
Είμαστε δίπλα σας με στόχο την φροντίδα του παιδιού.